Sumec na víně se smetanou
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř bílý |
3 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
300 ml |
Sůl |
10 g |
Sumec filety |
600 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sumce stáhneme z kůže a nakrájíme na 4 díly. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a lehce obalíme v mouce.
- V pánvi rozehřejeme máslo a porce sumce na něm osmahneme z obou stran. Podlijeme smetanou, přilijeme víno a zvolna povaříme. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí.
- Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.