Sumec na víně se smetanou

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Citronová šťáva 20 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř bílý 3 g
Smetana 16% (pochoutková) 300 ml
Sůl 10 g
Sumec filety 600 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sumce stáhneme z kůže a nakrájíme na 4 díly. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a lehce obalíme v mouce.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo a porce sumce na něm osmahneme z obou stran. Podlijeme smetanou, přilijeme víno a zvolna povaříme. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí.
  3. Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.