Grilované jehněčí s parmezánem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Jehněčí kotlety |
1 kg |
Slanina vepřová |
50 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Omáčka pikantní worcesterová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
10 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jehněčí maso prošpikujeme česnekem a slaninou, osolíme, opepříme a položíme na olejem potřený a na vysokou teplotu rozehřátý grilovací rošt do středu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší měsíčky, naskládáme ji po okraji roštu a opečeme. Maso po dobu pečení otáčíme a potíráme olivovým olejem. Aby bylo maso dobře propečené grilujeme ho přibližně 30 minut.
- Upečené maso sundáme z grilu a necháme ho na prkénku odpočinout 10 minut. Potom ho nakrájíme na plátky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou zálivkou a sypeme nastrouhaným parmezánem. Přílohou je grilovaná cibule.
- Zálivka: do misky vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a z 1 citronu, přidáme worcester, olej, med, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a vše dobře promícháme.