Grilované jehněčí s parmezánem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Jehněčí kotlety 1 kg
Slanina vepřová 50 g
Sýr Parmezán 100 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 dl
Omáčka pikantní worcesterová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí maso prošpikujeme česnekem a slaninou, osolíme, opepříme a položíme na olejem potřený a na vysokou teplotu rozehřátý grilovací rošt do středu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší měsíčky, naskládáme ji po okraji roštu a opečeme. Maso po dobu pečení otáčíme a potíráme olivovým olejem. Aby bylo maso dobře propečené grilujeme ho přibližně 30 minut.
  2. Upečené maso sundáme z grilu a necháme ho na prkénku odpočinout 10 minut. Potom ho nakrájíme na plátky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou zálivkou a sypeme nastrouhaným parmezánem. Přílohou je grilovaná cibule.
  3. Zálivka: do misky vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a z 1 citronu, přidáme worcester, olej, med, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a vše dobře promícháme.