Kuřecí paprikáš na smetaně

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 150 g
Kuře 1200 g
Olej rostlinný 50 ml
Paprika červená 80 g
Paprika mletá sladká 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Rýže dušená 600 g
Smetana zakysaná 11% 300 ml
Sůl 15 g
Vývar drůbeží 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře bez drobů naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřinců na nudličky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozpálíme olej a kousky kuřete na něm osmažíme ze všech stran. Kuře vyndáme, na olej v hrnci nasypeme cibuli, česnek a usmažíme dozlatova, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přiložíme kousky kuřete, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme nudličky papriky, zakryjeme pokličkou a dusíme nejméně 1/2 hodiny. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, krátce povaříme a odstavíme.
  3. Paprikáš rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.