Kuře s jablky a pivem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 150 g
Cukr moučkový 5 g
Jablka 120 g
Kuře 1400 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 300 ml
Protlak rajčatový 25 g
Rýže dušená 600 g
Strouhanka 30 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře naporcujeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  2. V hrnci roztavíme máslo, přidáme porce kuřete a krátce osmahneme, přisypeme cibuli, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Kuře vyndáme, šťávu zasypeme strouhankou, zalijeme pivem, přisypeme strouhaná jablka, přidáme rajčatový protlak a dovaříme. Nakonec podle potřeby dochutíme, solí, pepřem, cukrem a podáváme.
  3. Porce kuřete rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme pivní omáčkou.