Kuře s jablky a pivem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
150 g |
Cukr moučkový |
5 g |
Jablka |
120 g |
Kuře |
1400 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 ml |
Protlak rajčatový |
25 g |
Rýže dušená |
600 g |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře naporcujeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme chvilku uležet. Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
- V hrnci roztavíme máslo, přidáme porce kuřete a krátce osmahneme, přisypeme cibuli, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Kuře vyndáme, šťávu zasypeme strouhankou, zalijeme pivem, přisypeme strouhaná jablka, přidáme rajčatový protlak a dovaříme. Nakonec podle potřeby dochutíme, solí, pepřem, cukrem a podáváme.
- Porce kuřete rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme pivní omáčkou.