Kuřecí vývar s pórkem a cizrnou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cizrna 110 g
Kuřecí maso vařené 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny čtyřvaječné 125 g
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar přivedeme k varu, přidáme těstoviny a povaříme do změknutí. Těstoviny vyjmeme a vývar necháme vařit.
  2. Pórek nakrájíme na kolečka a společně s prolisovaným česnekem na rozehřátém másle orestujeme dozlatova. Přidáme praženou cizrnu, krátce promícháme, zaprášíme ji moukou a restujeme asi 10min. Postupně přiléváme vývar.
  3. Polévku ochutíme solí, pepřem, kajenským pepřem a nakrájenou petrželkou, přidáme připravené těstoviny, nakrájené kuřecí maso a znovu provaříme. Poté podáváme.