Kuře marinované

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 60 g
Hořčice gurmánská 30 g
Kečup 100 g
Kuře 1300 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej rostlinný 100 ml
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 4 g
Sůl 10 g
Voda pitná 200 ml
Rohlíky bílé 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře omyjeme a naporcujeme na 6 dílů. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. Do misky nalijeme olej, vodu, přidáme hořčici, sůl, pepř, kečup, mletou papriku, česnek, cibuli, porce kuřete do této marinády naložíme a necháme uležet. Stačí 1 hodinu, ale můžeme marinovat i přes noc.
  3. Porce kuřete vyndáme, nenecháme okapat, rovnou vložíme do pekáčku, přidáme máslo a pečeme 35-40 minut. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
  4. Kuře podáváme s bílým pečivem.