Kuře marinované
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
60 g |
Hořčice gurmánská |
30 g |
Kečup |
100 g |
Kuře |
1300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
200 ml |
Rohlíky bílé |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře omyjeme a naporcujeme na 6 dílů. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- Do misky nalijeme olej, vodu, přidáme hořčici, sůl, pepř, kečup, mletou papriku, česnek, cibuli, porce kuřete do této marinády naložíme a necháme uležet. Stačí 1 hodinu, ale můžeme marinovat i přes noc.
- Porce kuřete vyndáme, nenecháme okapat, rovnou vložíme do pekáčku, přidáme máslo a pečeme 35-40 minut. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
- Kuře podáváme s bílým pečivem.