Králík po čínsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Králičí maso |
800 g |
Olej rostlinný |
150 ml |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné králičí maso vykostíme, nakrájíme na nudličky a vsypeme do mísy. Přidáme vejce, škrobovou moučku, kari koření, sójovou omáčku, oloupanou, nasekanou cibuli a česnek utřený se solí. Dobře promícháme a necháme do druhého dne v chladu odležet.
- Nudličky králičího masa zvolna smažíme na pánvi na oleji dozlatova. Během smažení maso mícháme a oddělujeme od sebe.
- Vhodnou přílohou je dušená nebo vařená rýže.