Penne s rajčatovou omáčkou a rozmarýnem

Ingredience


Cibule 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Prosciutto sušené 6 plátek
Rajčata loupaná (konzervovaná) 825 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Penne 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli najemno nakrájíme a spolu se šunkou orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.
  2. Přidáme nakrájený rozmarýn, drcená konzervovaná rajčata, ochutíme solí, pepřem a asi 10min povaříme.
  3. Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  4. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme nastrouhaným parmazánem.