Kořeněná kuřecí stehýnka se zeleninou
Ingredience
Adžika |
1.5 polévková lžíce |
Brambory rané |
6 ks |
Kuřecí stehna |
600 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Zeleninová směs jarní - mražená |
350 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kastrolu vsypeme zeleninovou směs a okořeníme 1 lžící adžiky.
- Zeleninu poklademe plátky omytých, neoloupaných brambor. Osolíme, okořeníme oreganem a zalijeme olejem.
- Očištěná a omytá kuřecí stehýnka posypeme zbylou adžikou, položíme na brambory a osolíme. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme tak dlouho, až maso úplně změkne. Během dušení stehýnka poléváme vzniklou šťávou.
- Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.