Kořeněná kuřecí stehýnka se zeleninou

Ingredience


Adžika 1.5 polévková lžíce
Brambory rané 6 ks
Kuřecí stehna 600 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Zeleninová směs jarní - mražená 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrolu vsypeme zeleninovou směs a okořeníme 1 lžící adžiky.
  2. Zeleninu poklademe plátky omytých, neoloupaných brambor. Osolíme, okořeníme oreganem a zalijeme olejem.
  3. Očištěná a omytá kuřecí stehýnka posypeme zbylou adžikou, položíme na brambory a osolíme. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme tak dlouho, až maso úplně změkne. Během dušení stehýnka poléváme vzniklou šťávou.
  4. Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.