Slepice dušená se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 80 g
Cibule 100 g
Houby čerstvé 100 g
Mrkev kořen 80 g
Olej rostlinný 50 ml
Paprika zelená 80 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kořen 80 g
Rajčata 200 g
Slepice 600 g
Sůl 10 g
Těstoviny vařené (průměr) 400 g
Voda pitná 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slepičí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, houby na plátky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme vodou a na mírném ohni vaříme 40 minut. Přisypeme houby, povaříme 10 minut, přidáme zeleninu a dovaříme.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.