Slepice dušená se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
80 g |
Cibule |
100 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika zelená |
80 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kořen |
80 g |
Rajčata |
200 g |
Slepice |
600 g |
Sůl |
10 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
400 g |
Voda pitná |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slepičí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, očištěnou mrkev, petržel a celer na kostičky, houby na plátky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky.
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Podlijeme vodou a na mírném ohni vaříme 40 minut. Přisypeme houby, povaříme 10 minut, přidáme zeleninu a dovaříme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.