Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi, zapečený

Ingredience


Hovězí jazyk 1 ks
Hovězí vývar základní 1 dl
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Sardelové řezy 3 ks
Strouhanka 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařený a oloupaný jazyk nakrájíme na plátky.
  2. Sardele prolisujeme a utřeme s máslem. Směsí potřeme plátky jazyka, které vyskládáme šupinovitě za sebou do vymazané zapékací mísy.
  3. Strouhanou housku na sucho opražíme a pak nasucho opraženou houskou posypeme vyskládané plátky jazyka. Poté vše pokapeme máslem.
  4. Vše mírně podlijeme vývarem a v troubě krátce ožehneme - gratinujeme.
  5. Jako přílohu podáváme těstoviny nebo jemné noky.