Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi, zapečený
Ingredience
Hovězí jazyk |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1 dl |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Sardelové řezy |
3 ks |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Uvařený a oloupaný jazyk nakrájíme na plátky.
- Sardele prolisujeme a utřeme s máslem. Směsí potřeme plátky jazyka, které vyskládáme šupinovitě za sebou do vymazané zapékací mísy.
- Strouhanou housku na sucho opražíme a pak nasucho opraženou houskou posypeme vyskládané plátky jazyka. Poté vše pokapeme máslem.
- Vše mírně podlijeme vývarem a v troubě krátce ožehneme - gratinujeme.
- Jako přílohu podáváme těstoviny nebo jemné noky.