Uríské rybí kari
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Filé rybí |
500 g |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Jogurt bílý |
125 g |
Kardamom |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso vložíme do mísy, zalijeme jogurtem a necháme cca 60 minut odpočinout.
- Cibuli nasekáme a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Vložíme rybu i s jogurtem, všechno koření, ochutíme solí, promícháme a na mírném plameni necháme dusit doměkka. Ihned podáváme.