Makrela na špenátu
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Kardamom |
0.5 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Makrela obecná |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Potočnice |
1 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme utřený česnek, nadrobno pokrájenou papriku a nasekanou potočnici. Ochutíme solí, vším kořením a vmícháme nasekaný spařený špenát.
- Krátce podusíme, vložíme naporcované ryby, mírně podlejeme a dusíme doměkka. Ihned podáváme.