Makrela na špenátu

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Kardamom 0.5 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Makrela obecná 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Potočnice 1 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme utřený česnek, nadrobno pokrájenou papriku a nasekanou potočnici. Ochutíme solí, vším kořením a vmícháme nasekaný spařený špenát.
  2. Krátce podusíme, vložíme naporcované ryby, mírně podlejeme a dusíme doměkka. Ihned podáváme.