Velikonoční koláč z listového těsta

Velikonoční koláč z listového těsta - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Listové těsto 450 g
Máslo jihočeské 80 g
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Špenát mražený 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát rozmrazíme, propláchneme a necháme odkapat. Na pánvi rozpálíme 50 g másla, osmahneme na malé kostky nakrájenou cibuli, přidáme špenát, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a chvilku podusíme.
  2. Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu, na dva pláty podle velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu vymažeme máslem a položíme první plát těsta, který také potřeme máslem. Na něj natřeme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a přiklopíme druhým plátem, potřeme máslem a těsto pokapeme vodou, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.
  3. Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.