Špenátová omeleta pečená v troubě

Ingredience


Červená řepa 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka polohrubá 3 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou miniaturní řepu umyjeme a v hrnci s vodou uvaříme, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Špenátové listy umyjeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s vodou a povaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat.
  2. Vymažeme formu máslem, předehřejeme troubu.
  3. Na pánvi rozpustíme 50 g másla a necháme ho zatím stranou. Do misky rozklepneme celé vejce, dobře rozšleháme, přidáme vychladlý špenát a červenou řepu, přimícháme mouku spolu s kypřícím práškem, vylijeme roztopené máslo, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a vylijeme do připravené formy, kterou dáme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.
  4. Dozlatova upečenou omeletu vytáhneme z trouby a porcujeme na talíře.