Špenátová omeleta pečená v troubě
Ingredience
Červená řepa |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka polohrubá |
3 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Červenou miniaturní řepu umyjeme a v hrnci s vodou uvaříme, scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Špenátové listy umyjeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s vodou a povaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat.
- Vymažeme formu máslem, předehřejeme troubu.
- Na pánvi rozpustíme 50 g másla a necháme ho zatím stranou. Do misky rozklepneme celé vejce, dobře rozšleháme, přidáme vychladlý špenát a červenou řepu, přimícháme mouku spolu s kypřícím práškem, vylijeme roztopené máslo, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a vylijeme do připravené formy, kterou dáme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.
- Dozlatova upečenou omeletu vytáhneme z trouby a porcujeme na talíře.