Bramborová kaše s česnekem a cibulí

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 2 ks
Cibule 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, rozkrájíme na větší kousky, které vložíme do osolené vroucí vody. Na mírném ohni vaříme 15-20 minut.
  2. Hlavičky česneku rozdělíme na stroužky, oloupeme je a nakrájíme na plátky, červenou cibuli oloupeme a nasekáme na malé kousky. Pažitku nasekáme nadrobno.
  3. V pánvi se silnějším dnem rozehřejeme olej, na kterém nejprve pod pokličkou na mírném ohni 10-15 minut smažíme plátky česneku. Ty po změknutí vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme olej, nasypeme cibuli, kterou smažíme dalších 15 minut, dokud nezesklovatí.
  4. Z brambor slijeme vodu a rozmačkáme je. Přidáme osmažený česnek, cibulku i s olejem a pažitku. Zamícháme, přidáme smetanu, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.