Smažené bramborové placičky s cibulovým čatní

Ingredience


Brambory 680 g
Česnek 1 stroužek
Cibule červená 6 ks
Cibulka jarní 4 ks
Cukr třtinový 55 g
Kapusta hlávková 115 g
Máslo čerstvé 30 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a nakrájíme brambory a česnek. Vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a přivedeme k varu. Potom plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
  2. Kapustu nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu a ihned slijeme.
  3. Z brambor scedíme vodu a rozmačkáme je. Přidáme kapustu a nadrobno nasekanou jarní cibulku. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
  4. 6 malých červených cibulí oloupeme a nasekáme nadrobno, nasypeme do rendlíku, přidáme vinný ocet, přisypeme hnědý cukr. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, dokud se většina tekutiny nevyvaří.
  5. V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Z bramborové kaše vytvoříme placičky, které asi 5 minut smažíme po obou stranách dozlatova. Na talíři ozdobíme cibulovým čatní.