Smažené bramborové placičky s cibulovým čatní
Ingredience
Brambory |
680 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule červená |
6 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr třtinový |
55 g |
Kapusta hlávková |
115 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a nakrájíme brambory a česnek. Vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a přivedeme k varu. Potom plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
- Kapustu nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, přivedeme k varu a ihned slijeme.
- Z brambor scedíme vodu a rozmačkáme je. Přidáme kapustu a nadrobno nasekanou jarní cibulku. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
- 6 malých červených cibulí oloupeme a nasekáme nadrobno, nasypeme do rendlíku, přidáme vinný ocet, přisypeme hnědý cukr. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, dokud se většina tekutiny nevyvaří.
- V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Z bramborové kaše vytvoříme placičky, které asi 5 minut smažíme po obou stranách dozlatova. Na talíři ozdobíme cibulovým čatní.