Kávová domácí zmrzlina se sušenkami

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Káva Espresso 10 ml
Likér Kahlua 2 polévková lžíce
Smetana ke šlehání 30% 250 ml
Sušenky cantuccini 200 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nad horkou lázní vyšleháme žloutky s cukrem. Přilijeme ušlehanou smetanu s vanilkou, vychladlou silnou kávu (espresso), likér a tuhý sníh z bílků. Vše dobře promícháme a na 3 hodiny vložíme do mrazáku, v průběhu tuhnutí směs občas promícháme.
  2. Na dno skleničky tvarujeme kopečky zmrzliny, prokládané italskými mandlovými sušenkami cantuccini; sušenky jsou ve skutečnosti suchary, které můžeme upéct do zásoby i doma. Nakonec můžeme pokapat kávovým likérem, např. Kahlúa.