Kávová domácí zmrzlina se sušenkami
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Káva Espresso |
10 ml |
Likér Kahlua |
2 polévková lžíce |
Smetana ke šlehání 30% |
250 ml |
Sušenky cantuccini |
200 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 205 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nad horkou lázní vyšleháme žloutky s cukrem. Přilijeme ušlehanou smetanu s vanilkou, vychladlou silnou kávu (espresso), likér a tuhý sníh z bílků. Vše dobře promícháme a na 3 hodiny vložíme do mrazáku, v průběhu tuhnutí směs občas promícháme.
- Na dno skleničky tvarujeme kopečky zmrzliny, prokládané italskými mandlovými sušenkami cantuccini; sušenky jsou ve skutečnosti suchary, které můžeme upéct do zásoby i doma. Nakonec můžeme pokapat kávovým likérem, např. Kahlúa.