Bílá čokoládová pěna s třešněmi

Ingredience


Čokoláda bílá 200 g
Cukr krupice 20 g
Smetana ke šlehání 30% 200 ml
Třešně 200 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 250 ml
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé třešně s 10g cukru krátce povaříme (pokud nemáme čerstvé třešně, můžeme použít mražené, kandované nebo kompotované). Nad horkou vodní lázní vyšleháme zbylý cukr se žloutky, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a ušlehanou šlehačku, potom opatrně přimícháváme tuhý sníh z bílků. Vzniklou směs necháme asi 2 hodiny v lednici vychladit.
  2. Povařené vychladlé třešně nalijeme do poháru a naneseme čokoládovou pěnu. Můžeme opakovat a nakonec ozdobíme třešněmi.