Bílá čokoládová pěna s třešněmi
Ingredience
Čokoláda bílá |
200 g |
Cukr krupice |
20 g |
Smetana ke šlehání 30% |
200 ml |
Třešně |
200 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
250 ml |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé třešně s 10g cukru krátce povaříme (pokud nemáme čerstvé třešně, můžeme použít mražené, kandované nebo kompotované). Nad horkou vodní lázní vyšleháme zbylý cukr se žloutky, přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a ušlehanou šlehačku, potom opatrně přimícháváme tuhý sníh z bílků. Vzniklou směs necháme asi 2 hodiny v lednici vychladit.
- Povařené vychladlé třešně nalijeme do poháru a naneseme čokoládovou pěnu. Můžeme opakovat a nakonec ozdobíme třešněmi.