Hovězí roštěnec s ančovičkovou omáčkou

Ingredience


Ančovičky konzervované 2 ks
Bazalka 0.5 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 6 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Limetková kůra 1 kávová lžička
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Přilijeme olivový olej, na jemno nasekaný tymián a bazalku, mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.
  2. Pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a na rozpálené pánvi opékáme z obou stran. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
  3. Do pánve vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku s česnekem, osmahneme a přidáme ančovičky, restujeme ještě minutu. Přidáme konzervovaná rajčata, limetkovou kůru, ocet a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přimícháme najemno nasekanou pažitku, osolíme a opepříme.
  4. Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou z ančoviček.