Hovězí roštěnec s ančovičkovou omáčkou
Ingredience
Ančovičky konzervované |
2 ks |
Bazalka |
0.5 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
6 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Limetková kůra |
1 kávová lžička |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Přilijeme olivový olej, na jemno nasekaný tymián a bazalku, mísu zakryjeme a uložíme na 60 minut marinovat do chladničky.
- Pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a na rozpálené pánvi opékáme z obou stran. Maso vyjmeme a udržujeme v teple.
- Do pánve vložíme na kolečka nakrájenou jarní cibulku s česnekem, osmahneme a přidáme ančovičky, restujeme ještě minutu. Přidáme konzervovaná rajčata, limetkovou kůru, ocet a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přimícháme najemno nasekanou pažitku, osolíme a opepříme.
- Steaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou z ančoviček.