Italská polévka
Ingredience
Bazalka |
1.5 kávová lžička |
Česnek |
8 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1.5 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
20 dkg |
Sýr Eidam cihla 40% |
15 dkg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na olivovém oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku a česnek, přidáme rajčata a nakrájenou šunku.
- Směs přelijeme horkým vývarem, přidáme kečup, sůl a koření. Povaříme. Ke konci vlijeme smetanu a znovu krátce povaříme.
- Na talíři posypeme polévku nastrouhaným sýrem.