Italská polévka

Ingredience


Bazalka 1.5 kávová lžička
Česnek 8 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 0.5 l
Kečup 4 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1.5 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 20 dkg
Sýr Eidam cihla 40% 15 dkg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na olivovém oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku a česnek, přidáme rajčata a nakrájenou šunku.
  2. Směs přelijeme horkým vývarem, přidáme kečup, sůl a koření. Povaříme. Ke konci vlijeme smetanu a znovu krátce povaříme.
  3. Na talíři posypeme polévku nastrouhaným sýrem.