Rumpsteak plněný Nivou
Ingredience
Hovězí svíčková |
800 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Máslo bylinkové |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
150 g |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky. Pomocí ostrého nože do každého plátku vyřízneme kapsu.
- V misce rozmícháme nivu s máslem tak, aby vznikla hladká pasta, přimícháme smetanu a nasekané vlašské ořechy, ještě jednou promícháme a opepříme.
- Připravenou sýrovou náplní plníme kapsy, otvory uzavřeme pomocí párátka a maso odložíme na 60 minut do chladničky.
- Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a osolené a opřené steaky na něm opékáme z obou stran dozlatova. Steaky vyjmeme a udržujeme v teple.
- Z pánve odstraníme veškerý tuk, nalijeme do ní červené víno s hovězím vývarem a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.
- Steaky servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.