Rumpsteak plněný Nivou

Ingredience


Hovězí svíčková 800 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Máslo bylinkové 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Pažitka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 150 g
Víno červené 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky. Pomocí ostrého nože do každého plátku vyřízneme kapsu.
  2. V misce rozmícháme nivu s máslem tak, aby vznikla hladká pasta, přimícháme smetanu a nasekané vlašské ořechy, ještě jednou promícháme a opepříme.
  3. Připravenou sýrovou náplní plníme kapsy, otvory uzavřeme pomocí párátka a maso odložíme na 60 minut do chladničky.
  4. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a osolené a opřené steaky na něm opékáme z obou stran dozlatova. Steaky vyjmeme a udržujeme v teple.
  5. Z pánve odstraníme veškerý tuk, nalijeme do ní červené víno s hovězím vývarem a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.
  6. Steaky servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.