Vařená smetana s kokosem a kiwi - panna cotta
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Kiwi |
4 ks |
Mléko kokosové |
300 ml |
Smetana ke šlehání 30% |
200 ml |
Želatina |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Podle návodu na obalu si necháme nabobtnat plátkovou želatinu. Rozmixujeme 2 oloupaná, na kostky nakrájená kiwi s 20 g cukru, přidáme 2 plátky nabobtnalé želatiny a za stálého míchání krátce zahříváme, želatina se musí rozpustit. Zbylá 2 nakrájená a oloupaná kiwi vložíme do sklenice, zalijeme teplým želé a necháme trochu zatuhnout v lednici. Smetanu, zbytek cukru a kokosové mléko zahřejeme v hrnci na 60°C, při této teplotě mícháme asi 2 minuty. Přihodíme zbylé 2 plátky nabobtnalé želatiny a mícháme, dokud se nerozpustí. Na ztuhlé želé kiwi v pohárech vlijeme teplou směs se smetanou a kokosem a opět dáme do lednice. Necháme asi 1 hodinu v chladu a podáváme.