Broskvový dort nepečený

Ingredience


Cukr moučkový 160 g
Cukr vanilka 1 ks
Kokosky 300 g
Kompot broskvový 900 g
Máslo čerstvé 130 g
Smetana 33% (šlehačka) 450 g
Žervé 250 g
Ztužovač šlehačky 2 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Broskvový kompot slijeme a broskve necháme dobře okapat. Několik broskví odložíme na ozdobu, ostatní pokrájíme na kousky.
  2. Kokosky rozválíme na vále a tři lžíce odložíme. Zbylé drobečky v míse utřeme se změklým máslem. Hmotu rozetřeme po dně dortové formy bez okraje, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Hmotu dobře stlačíme a necháme půl hodiny uležet v chladničce.
  3. Poté kokosový korpus opatrně překlopíme na rovný talíř a přiložíme okraj z dortové formy. Na korpus rozložíme pokrájené broskve, potřeme připraveným krémem a dort vložíme přes noc do chladničky.
  4. Ze ztuhlého dortu sejmeme dortový okraj, vršek dortu ozdobíme odloženými broskvemi (můžeme nakrájet na dílky) a posypeme kokosovými drobečky, které jsme dali stranou.
  5. Krém připravíme smícháním cukru se žervé a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháme ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovač.