Broskvový dort nepečený
Ingredience
Cukr moučkový |
160 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kokosky |
300 g |
Kompot broskvový |
900 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
450 g |
Žervé |
250 g |
Ztužovač šlehačky |
2 balení |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Broskvový kompot slijeme a broskve necháme dobře okapat. Několik broskví odložíme na ozdobu, ostatní pokrájíme na kousky.
- Kokosky rozválíme na vále a tři lžíce odložíme. Zbylé drobečky v míse utřeme se změklým máslem. Hmotu rozetřeme po dně dortové formy bez okraje, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Hmotu dobře stlačíme a necháme půl hodiny uležet v chladničce.
- Poté kokosový korpus opatrně překlopíme na rovný talíř a přiložíme okraj z dortové formy. Na korpus rozložíme pokrájené broskve, potřeme připraveným krémem a dort vložíme přes noc do chladničky.
- Ze ztuhlého dortu sejmeme dortový okraj, vršek dortu ozdobíme odloženými broskvemi (můžeme nakrájet na dílky) a posypeme kokosovými drobečky, které jsme dali stranou.
- Krém připravíme smícháním cukru se žervé a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháme ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovač.