Šamorínský rožeň
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Brambory |
240 g |
Cibule |
300 g |
Paprika sterilovaná |
300 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Salám měkký |
200 g |
Sůl |
40 g |
Tuk |
100 g |
Vepřový bok |
1000 g |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na plátky (6-9ks na porci).
- Stejným způsobem nakrájíme oloupaný točený salám, anglickou slaninu, cibuli, brambory a papriku kapii.
- Jednotlivé kousky střídavě napichujeme na špejli nebo jehlu, osolíme a opepříme.
- Rožně pokapeme tukem a necháme 2-3 hodiny odležet v chladu.
- Rožně opečeme na zbylém tuku, zastříkneme vodou a krátce je podusíme.
- Při podávání poléváme rožeň vlastním výpekem.