Šamorínský rožeň

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Brambory 240 g
Cibule 300 g
Paprika sterilovaná 300 g
Pepř černý mletý 2 g
Salám měkký 200 g
Sůl 40 g
Tuk 100 g
Vepřový bok 1000 g
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na plátky (6-9ks na porci).
  2. Stejným způsobem nakrájíme oloupaný točený salám, anglickou slaninu, cibuli, brambory a papriku kapii.
  3. Jednotlivé kousky střídavě napichujeme na špejli nebo jehlu, osolíme a opepříme.
  4. Rožně pokapeme tukem a necháme 2-3 hodiny odležet v chladu.
  5. Rožně opečeme na zbylém tuku, zastříkneme vodou a krátce je podusíme.
  6. Při podávání poléváme rožeň vlastním výpekem.