Hovězí pečeně přírodní (základní předpis)
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí svíčková |
750 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Maso očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme.
- Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme na větší části másla. Poté přidáme maso a opečeme ze všech stran. Opepříme,mírně podlijeme a dáme péct do trouby. Z počátku pečeme maso přikryté, poté bez poklice.
- Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu rozředíme vývarem. Zahustíme moučným máslem připraveným z druhé části másla a mouky. Chvíli povaříme a poté přecedíme.
- Maso podlijeme částí omáčky a zbytek omáčky podáváme zvlášť.
- Přílohou může být dušená zelenina, brambory, knedlíky, kompoty, rýže, krokety, opečené brambory.