Hovězí pečeně přírodní (základní předpis)

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí svíčková 750 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 ks
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme.
  2. Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme na větší části másla. Poté přidáme maso a opečeme ze všech stran. Opepříme,mírně podlijeme a dáme péct do trouby. Z počátku pečeme maso přikryté, poté bez poklice.
  3. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu rozředíme vývarem. Zahustíme moučným máslem připraveným z druhé části másla a mouky. Chvíli povaříme a poté přecedíme.
  4. Maso podlijeme částí omáčky a zbytek omáčky podáváme zvlášť.
  5. Přílohou může být dušená zelenina, brambory, knedlíky, kompoty, rýže, krokety, opečené brambory.