Treska v marinádě

Ingredience


Olej olivový extra panenský 1 dl
Salát ledový 100 g
Treska aljašská 600 g
Cukr třtinový 30 g
Mandarinky 2 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Omáčka sojová pikantní 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno rýžové čínské 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Naporcované filety tresky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, namočíme do misky s omáčkou a necháme v lednici celou noc marinovat.
  2. Omáčka: sójovou omáčku vylijeme do mísy, přilijeme víno, med, cukr a důkladně promícháme, přidáme vymačkanou šťávu ze 2 mandarinek, dochutíme solí, pepřem a ještě promícháme.
  3. Grilovací rošt potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, vyndáme z omáčky porce tresky, naskládáme na rošt a po obou stranách pečeme nejdéle 8 minut. Při obracení musíme být opatrní, aby se nám křehké maso tresky nepoškodilo.
  4. Upečenou tresku ihned z grilu porcujeme na talíře a podáváme s listy ledového salátu, které pokapeme olejem.