Treska v marinádě
Ingredience
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Salát ledový |
100 g |
Treska aljašská |
600 g |
Cukr třtinový |
30 g |
Mandarinky |
2 ks |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová pikantní |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno rýžové čínské |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Naporcované filety tresky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, namočíme do misky s omáčkou a necháme v lednici celou noc marinovat.
- Omáčka: sójovou omáčku vylijeme do mísy, přilijeme víno, med, cukr a důkladně promícháme, přidáme vymačkanou šťávu ze 2 mandarinek, dochutíme solí, pepřem a ještě promícháme.
- Grilovací rošt potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, vyndáme z omáčky porce tresky, naskládáme na rošt a po obou stranách pečeme nejdéle 8 minut. Při obracení musíme být opatrní, aby se nám křehké maso tresky nepoškodilo.
- Upečenou tresku ihned z grilu porcujeme na talíře a podáváme s listy ledového salátu, které pokapeme olejem.