Krevety na grilu
Ingredience
Krevety tygří - loupané |
1 kg |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Koření mexické |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Marináda: česnek oloupeme, nakrájíme, prolisujeme do misky, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, vmícháme cayenské koření, mletou paprikou, z 1 citronu nastrouhanou kůru, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny zamícháme, podle chuti přisypeme sůl a pepř.
- Krevety omyjeme pod tekoucí studenou vodou a naskládáme je do připravené marinády, kterou dáme do ledničky na celou noc.
- Dřevěné špejle namočíme do studené vody, a to proto, aby se při grilovaní nespálily. Krevety vybíráme z marinády a napichujeme je na namočené špejle.
- Rošt na grilu potřeme olejem, gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rozložíme špízy, které po dobu pečení otáčíme na každou stranu. Pečeme přibližně 10 minut, podle toho na jak silném ohni pečeme.
- Upečené krevety porcujeme na talíře a přidáme plátky citronu.