Krevety na grilu

Ingredience


Krevety tygří - loupané 1 kg
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Citrony 1 ks
Koření mexické 20 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marináda: česnek oloupeme, nakrájíme, prolisujeme do misky, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, vmícháme cayenské koření, mletou paprikou, z 1 citronu nastrouhanou kůru, vymačkanou šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny zamícháme, podle chuti přisypeme sůl a pepř.
  2. Krevety omyjeme pod tekoucí studenou vodou a naskládáme je do připravené marinády, kterou dáme do ledničky na celou noc.
  3. Dřevěné špejle namočíme do studené vody, a to proto, aby se při grilovaní nespálily. Krevety vybíráme z marinády a napichujeme je na namočené špejle.
  4. Rošt na grilu potřeme olejem, gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rozložíme špízy, které po dobu pečení otáčíme na každou stranu. Pečeme přibližně 10 minut, podle toho na jak silném ohni pečeme.
  5. Upečené krevety porcujeme na talíře a přidáme plátky citronu.