Pikantní pečená makrela
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Feferony |
1 ks |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Makrela obecná |
4 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a feferonku rozemeleme, petrželku nasekáme a důkladně utřeme se všemi ostatními přísadami.
- Makrely očistíme a naplníme kořeněnou směsí. Potřeme i z vnější stany. Každou rybu zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut. Podáváme i s vypečenou šťávou.