Pikantní pečená makrela

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Feferony 1 ks
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Makrela obecná 4 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek a feferonku rozemeleme, petrželku nasekáme a důkladně utřeme se všemi ostatními přísadami.
  2. Makrely očistíme a naplníme kořeněnou směsí. Potřeme i z vnější stany. Každou rybu zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut. Podáváme i s vypečenou šťávou.