Pečené kuře prokládané bramborami a rýží

Ingredience


Brambory 800 g
Cibule 1 ks
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 80 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dušená 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, omyté a osušené kuře osolíme a vložíme do pekáče. Do vnitřku kuřete položíme polovinu másla, maso podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 25 minut.
  2. Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, na ně navrstvíme rýži, osolíme, opepříme a posypeme oloupanou, nastrouhanou cibulí. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří brambory. Navrch položíme zpola měkké kuře, které přelijeme rozpuštěným máslem smíchaným s mletou paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Měkké kuře naporcujeme, položíme do zapékací mísy a pokrm jen prohřejeme.