Pečené kuře prokládané bramborami a rýží
Ingredience
Brambory |
800 g |
Cibule |
1 ks |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dušená |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, omyté a osušené kuře osolíme a vložíme do pekáče. Do vnitřku kuřete položíme polovinu másla, maso podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 25 minut.
- Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, na ně navrstvíme rýži, osolíme, opepříme a posypeme oloupanou, nastrouhanou cibulí. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří brambory. Navrch položíme zpola měkké kuře, které přelijeme rozpuštěným máslem smíchaným s mletou paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Měkké kuře naporcujeme, položíme do zapékací mísy a pokrm jen prohřejeme.