Kuřecí prsa s lečem v alobalu

Kuřecí prsa s lečem v alobalu - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 600 g
Lečo sterilované 200 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá kuřecí prsa mírně osolíme, opepříme a na pánvi s rozehřátým olejem pod pokličkou opékáme po obou stranách asi 15 minut.
  2. Potom maso vyjmeme, část oleje slijeme a na pánev přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, lečo a česnek utřený se solí. Vše krátce podusíme.
  3. Na pláty alobalu položíme vždy plátek opečeného masa, na něj směs s lečem a dobře zabalíme.
  4. Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme v alobalu, který nahoře pootevřeme.
  5. Vhodnou přílohou jsou opečené nebo vařené brambory.