Kuřecí prsa s lečem v alobalu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Lečo sterilované |
200 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí prsa mírně osolíme, opepříme a na pánvi s rozehřátým olejem pod pokličkou opékáme po obou stranách asi 15 minut.
- Potom maso vyjmeme, část oleje slijeme a na pánev přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, lečo a česnek utřený se solí. Vše krátce podusíme.
- Na pláty alobalu položíme vždy plátek opečeného masa, na něj směs s lečem a dobře zabalíme.
- Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme v alobalu, který nahoře pootevřeme.
- Vhodnou přílohou jsou opečené nebo vařené brambory.