Husí rizoto
Ingredience
Cibule |
60 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Husí sádlo |
40 g |
Játra husí |
300 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rýže dušená |
600 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra a mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, houby na plátečky, sýr nastrouháme.
- V hlubší pánvi roztavíme husí sádlo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme játra, osmahneme, přisypeme houby, mrkev a podusíme. Přimícháme dušenou rýži, nakládaný scezený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme, dokud se tekutina nevsákne.
- Naběračkou vytvoříme kopečky rizota, upravíme je na talíře, posypeme strouhaným sýrem a teplé podáváme.