Husí rizoto

Ingredience


Cibule 60 g
Houby čerstvé 100 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Husí sádlo 40 g
Játra husí 300 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý mletý 3 g
Rýže dušená 600 g
Sůl 10 g
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra a mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, houby na plátečky, sýr nastrouháme.
  2. V hlubší pánvi roztavíme husí sádlo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme játra, osmahneme, přisypeme houby, mrkev a podusíme. Přimícháme dušenou rýži, nakládaný scezený hrášek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a krátce podusíme, dokud se tekutina nevsákne.
  3. Naběračkou vytvoříme kopečky rizota, upravíme je na talíře, posypeme strouhaným sýrem a teplé podáváme.