Fazolové karbanátky s kapií

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička zelená 2 ks
Cibule 1 ks
Fazole červené sterilované 200 g
Fazolky mražené 700 g
Máslo jihočeské 20 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprika sterilovaná 2 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Strouhanka 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mražené fazolky opláchneme teplou tekoucí vodou, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka, asi 10 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, nasekáme hrubě a vysypeme do misky.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli, česnek, nakrájenou kapii, chilli papričky, osmažíme, necháme vychladnout a vlijeme do mixéru. Přidáme červené sterilizované fazole, jemně promixujeme a směs přendáme do misky, kde máme fazole. Vše dobře promícháme, přisypeme strouhanku, olej olivový, rozklepneme celé vejce, podle chuti přidáme sůl a pepř. Promícháme a navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky. Pokládáme je na olejem vymazaný a na vysokou teplotu rozpálený gril a po obou stranách pečeme asi 15 minut.
  3. Upečené karbanátky upravíme na talíře a ihned podáváme.