Fazolové karbanátky s kapií
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
200 g |
Fazolky mražené |
700 g |
Máslo jihočeské |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprika sterilovaná |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mražené fazolky opláchneme teplou tekoucí vodou, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka, asi 10 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, nasekáme hrubě a vysypeme do misky.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli, česnek, nakrájenou kapii, chilli papričky, osmažíme, necháme vychladnout a vlijeme do mixéru. Přidáme červené sterilizované fazole, jemně promixujeme a směs přendáme do misky, kde máme fazole. Vše dobře promícháme, přisypeme strouhanku, olej olivový, rozklepneme celé vejce, podle chuti přidáme sůl a pepř. Promícháme a navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky. Pokládáme je na olejem vymazaný a na vysokou teplotu rozpálený gril a po obou stranách pečeme asi 15 minut.
- Upečené karbanátky upravíme na talíře a ihned podáváme.