Králík na víně s rajčaty
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
200 g |
Cukr moučkový |
4 g |
Hřebíček |
2 g |
Králík |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
100 g |
Sádlo škvařené |
25 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
15 g |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Cibuli rozkrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
- V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, vložíme porce králíka a osmažíme ze všech stran. Poté králíka vyjmeme, na tuk vsypeme cibuli, orestujeme, vrátíme králíka do pekáče, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, hřebíček, a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca půl hodiny, doložíáme rajčata, česnek, cukr, zalijeme vodou a pečeme do měkka.
- Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče. Nezapomeneme vyndat koření.