Králík na víně s rajčaty

Ingredience


Bobkový list 2 g
Česnek 5 stroužek
Cibule 200 g
Cukr moučkový 4 g
Hřebíček 2 g
Králík 1000 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 100 g
Sádlo škvařené 25 g
Slanina vepřová 80 g
Sůl 15 g
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Cibuli rozkrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
  2. V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, vložíme porce králíka a osmažíme ze všech stran. Poté králíka vyjmeme, na tuk vsypeme cibuli, orestujeme, vrátíme králíka do pekáče, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, hřebíček, a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca půl hodiny, doložíáme rajčata, česnek, cukr, zalijeme vodou a pečeme do měkka.
  3. Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče. Nezapomeneme vyndat koření.