Kuřecí salát s hráškem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Ocet estragonový |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1.5 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Červená řepa |
300 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr třtinový |
3 polévková lžíce |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
300 g |
Kopr čerstvý |
200 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Pomeranče |
2 ks |
Salát ledový |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Červenou řepu miniaturní omyjeme, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka přibližně 20-30 minut, uvařenou vyndáme z vody, necháme vychladnout a vložíme do misky. Kuřecí prsa uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, nakrájíme na kostky a přidáme do misky s řepou. Ledový salát opláchneme, nakrájíme, přimícháme spolu se scezeným hráškem a také přimícháme k surovinám v misce. Osolíme, opepříme a vše promícháme. Salát porcujeme na talíře, polijeme zálivkou a posypeme nasekaným koprem.
- Zálivka: do mísy vylijeme ocet, olej, vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů, přidáme cukr, na kolečka nakrájený česnek a promícháme. Ještě podle chuti můžeme přidat do zálivky šťávu z 1 citronu.