Kuřecí salát s hráškem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Ocet estragonový 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1.5 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Červená řepa 300 g
Citrony 1 ks
Cukr třtinový 3 polévková lžíce
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 300 g
Kopr čerstvý 200 g
Kuřecí prsa 600 g
Pomeranče 2 ks
Salát ledový 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu miniaturní omyjeme, dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka přibližně 20-30 minut, uvařenou vyndáme z vody, necháme vychladnout a vložíme do misky. Kuřecí prsa uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, nakrájíme na kostky a přidáme do misky s řepou. Ledový salát opláchneme, nakrájíme, přimícháme spolu se scezeným hráškem a také přimícháme k surovinám v misce. Osolíme, opepříme a vše promícháme. Salát porcujeme na talíře, polijeme zálivkou a posypeme nasekaným koprem.
  2. Zálivka: do mísy vylijeme ocet, olej, vymačkáme šťávu ze 2 pomerančů, přidáme cukr, na kolečka nakrájený česnek a promícháme. Ještě podle chuti můžeme přidat do zálivky šťávu z 1 citronu.