Bažant nadívaný
Ingredience
Bažant obecný |
1000 g |
Brambory vařené |
400 g |
Hovězí vývar základní |
400 ml |
Játra vepřová |
150 g |
Majoránka |
3 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
40 ml |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
2 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bažanta oškubeme, vyvrhneme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme a pomažeme máslem. Z vnitřností bažanta si vybereme játra, doplníme vepřovými játry a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, mletý zázvor, vejce a strouhanku namočenou v mléce. Důkladně promícháme a touto nádivkou naplníme bažanta. Vložíme ho do pekáče, přidáme ostatní máslo, kostičky slaniny, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 1 hodinu.
- Bažanta vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme na požadovanou hustotu.
- Porce bažanta doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče.