Bažant nadívaný

Ingredience


Bažant obecný 1000 g
Brambory vařené 400 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Játra vepřová 150 g
Majoránka 3 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 40 ml
Mouka pšeničná hladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 80 g
Strouhanka 60 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor mletý 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bažanta oškubeme, vyvrhneme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme a pomažeme máslem. Z vnitřností bažanta si vybereme játra, doplníme vepřovými játry a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku, mletý zázvor, vejce a strouhanku namočenou v mléce. Důkladně promícháme a touto nádivkou naplníme bažanta. Vložíme ho do pekáče, přidáme ostatní máslo, kostičky slaniny, osolíme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 1 hodinu.
  2. Bažanta vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme na požadovanou hustotu.
  3. Porce bažanta doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče.