Zaječí maso na víně

Ingredience


Bobkový list 2 g
Cibule 60 g
Citronová šťáva 30 ml
Cukr moučkový 20 g
Halušky 600 g
Mouka pšeničná hladká 25 g
Nové koření celé 3 g
Pepř černý celý 3 g
Pepř černý mletý 2 g
Slanina vepřová 100 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 10 g
Víno bílé 150 ml
Zaječí maso 900 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme a slaninu nakrájíme na nudličky.
  2. V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Podlijeme vínem a vodou. Okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a přidáme cukr.
  3. Do smetany nalijeme citronovou šťávu, přisypeme mouku, cukr, promícháme a přilijeme do hrnce. Promícháme a dovaříme. Před podáváním nezapomeneme vyndat koření.
  4. Podáváme s vařenými haluškami.