Zaječí maso na víně
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Cukr moučkový |
20 g |
Halušky |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
25 g |
Nové koření celé |
3 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
10 g |
Víno bílé |
150 ml |
Zaječí maso |
900 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme a slaninu nakrájíme na nudličky.
- V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Podlijeme vínem a vodou. Okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a přidáme cukr.
- Do smetany nalijeme citronovou šťávu, přisypeme mouku, cukr, promícháme a přilijeme do hrnce. Promícháme a dovaříme. Před podáváním nezapomeneme vyndat koření.
- Podáváme s vařenými haluškami.