Ananasový koláč ze šlehaného těsta

Ananasový koláč ze šlehaného těsta - obrázek

Ingredience


Cukr třtinový 60 g
Kompot ananasový 250 g
Máslo čerstvé 60 g
Meruňky sušené 40 g
Cukr krupice 125 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 175 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Koláčovou formu vyložíme papírem na pečení. Ušleháme máslo se třtinovým cukrem a potřeme jím papír.
  2. Kolečka ananasu narovnáme na utřené máslo s cukrem a mezi ně nasypeme sušené, nakrájené meruňky.
  3. Těsto: změklé máslo, cukr a vejce ušleháme do pěny. Přidáme mouku
  4. s práškem a uchovanou ananasovou šťávou. Zlehka promícháme a rozetřeme na ananas ve formě.
  5. Pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až moučník nabude a má krásnou barvu i kůrku. Koláč převrátíme na nahřátou mísu a ihned podáváme.