Kančí kýta na brusinkách

Ingredience


Bobkový list 2 g
Celer bulvový 50 g
Cibule 100 g
Citronová šťáva 20 ml
Hovězí vývar základní 100 ml
Jíška instantní 25 g
Kančí kýta 900 g
Knedlík kynutý 600 g
Kompot brusinkový 80 g
Mrkev kořen 50 g
Nové koření celé 3 g
Pepř černý celý 3 g
Petržel kořen 30 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 10 g
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, očištěné kančí maso na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.
  2. V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky masa a orestujeme. Podlijeme červeným vínem, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a podusíme. Podle potřeby doléváme vývarem.
  3. Ke konci dušení zahustíme jíškou, zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár lžic brusinek a dovaříme. Před podáváním vyndáme koření.
  4. Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.