Kančí kýta na brusinkách
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
100 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Jíška instantní |
25 g |
Kančí kýta |
900 g |
Knedlík kynutý |
600 g |
Kompot brusinkový |
80 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Nové koření celé |
3 g |
Pepř černý celý |
3 g |
Petržel kořen |
30 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
10 g |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, očištěné kančí maso na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.
- V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky masa a orestujeme. Podlijeme červeným vínem, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a podusíme. Podle potřeby doléváme vývarem.
- Ke konci dušení zahustíme jíškou, zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár lžic brusinek a dovaříme. Před podáváním vyndáme koření.
- Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.