Avokádový krém Haifa

Ingredience


Avokádo 1 ks
Hovězí vývar základní 0.75 l
Kopr čerstvý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 100 g
Sůl 1 špetka
Víno šumivé (sekt) 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, metličkou důkladně rozšleháme, přivedeme k varu a asi 3min provaříme.
  2. Avokádo rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu rozmixujeme. Přidáme do polévky a už nevaříme. Ochutíme solí a pepřem. Přilijeme šampaňské a polévku ihned podáváme.
  3. Dozdobíme kopečkem ušlehané šlehačky a posypeme jemně nakrájeným koprem.