Avokádový krém Haifa
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
0.75 l |
Kopr čerstvý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno šumivé (sekt) |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, metličkou důkladně rozšleháme, přivedeme k varu a asi 3min provaříme.
- Avokádo rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu rozmixujeme. Přidáme do polévky a už nevaříme. Ochutíme solí a pepřem. Přilijeme šampaňské a polévku ihned podáváme.
- Dozdobíme kopečkem ušlehané šlehačky a posypeme jemně nakrájeným koprem.