Hrášková polévka se špenátem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hrášek mražený 500 g
Kopr čerstvý 20 g
Máslo jihočeské 30 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme máslo a na něm dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek. Přidáme hrášek, jemně nastrouhanou mrkev, zalijeme vývarem, přiklopíme a vaříme asi 15 minut.
  2. Hrnec stáhneme ze sporáku, přidáme omyté špenátové listy, drobně nasekaný kopr, osolíme, opepříme a ještě horkou polévku rozmixujeme.
  3. Připravenou polévku rozdělíme na hluboké talíře.