Nákyp s kakaem

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Cukr moučkový 20 g
Kakao 30 g
Krupička dětská 60 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 30 g
Tresť vanilková 1 g
Vejce slepičí 2 ks
Cukr krupice 90 g
Kakao 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme máslo, cukr a vejce do pěny. Přidáme prosáté kakao, vanilkovou tresť a krupičku s práškem do pečiva. Vše smícháme.
  2. Vymažeme zapékací mísu a nalijeme do ní těsto.
  3. Omáčka: Smícháme cukr a kakao a postupně přidáváme horkou smetanu. Omáčkou přelijeme nákyp.
  4. Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je těsto pružné na dotek a upečené. Pocukrujeme a ihned podáváme.