Velikonoční krém tří chutí

Ingredience


Cappuccino instantní 2 polévková lžíce
Čokoláda hořká 60 g
Cukr krupice 50 g
Káva instantní 0.5 kávová lžička
Mléko plnotučné 250 ml
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vanilkový lusk 0.5 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
Želatina plátková 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci svaříme mléko s dření z vanilkového lusku i s luskem, poté odstavíme. Plátky želatiny namočíme podle návodu.
  2. Ve vodní lázni ušleháme do pěny vejce, žloutky a cukr. Vanilkové mléko bez lusku zašleháme do vaječné směsi, přimícháme i přecezenou želatinu. Hotový krém odstavíme a rozdělíme do tří nádob. Jednu část krému ochutíme capupuccinem v prášku, druhou část instatní kávou, kterou jsme rozpustili ve dvou lžících horké vody a třetí díl necháme vanilkový. Krémy necháme vychladit.
  3. Do tuhnoucích krémů zamícháme na čtyři části rozdělenou smetanu (jeden díl si necháme na ozdobení), kterou jsme ušlehali dopevna.
  4. Krémy rovnoměrně rozdělíme do čtyř pohárů, jejich barevné vrstvení skládáme podle vlastní fantazie. Poháry necháme v chladničce zcela vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a čokoládou nastrouhanou nahrubo.