Velikonoční krém tří chutí
Ingredience
Cappuccino instantní |
2 polévková lžíce |
Čokoláda hořká |
60 g |
Cukr krupice |
50 g |
Káva instantní |
0.5 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vanilkový lusk |
0.5 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Želatina plátková |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci svaříme mléko s dření z vanilkového lusku i s luskem, poté odstavíme. Plátky želatiny namočíme podle návodu.
- Ve vodní lázni ušleháme do pěny vejce, žloutky a cukr. Vanilkové mléko bez lusku zašleháme do vaječné směsi, přimícháme i přecezenou želatinu. Hotový krém odstavíme a rozdělíme do tří nádob. Jednu část krému ochutíme capupuccinem v prášku, druhou část instatní kávou, kterou jsme rozpustili ve dvou lžících horké vody a třetí díl necháme vanilkový. Krémy necháme vychladit.
- Do tuhnoucích krémů zamícháme na čtyři části rozdělenou smetanu (jeden díl si necháme na ozdobení), kterou jsme ušlehali dopevna.
- Krémy rovnoměrně rozdělíme do čtyř pohárů, jejich barevné vrstvení skládáme podle vlastní fantazie. Poháry necháme v chladničce zcela vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a čokoládou nastrouhanou nahrubo.