Rajčatový krém se šlehačkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
0.75 l |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata omyjeme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v tlakovém hrnci. Cibuli oloupeme, nakrájíme a utřeme s česnekem.Spolu se slaninou orestujeme, přidáme mouku a osmahneme do růžova.
- Poté přimícháme rajčata. Zalijeme vývarem, přidáme protlak a oregáno, promícháme, v tlakovém hrnci vaříme asi 6min a pak prolisujeme přes síto.
- Polévku podáváme s kopečkem ušlehané smetany, posypanou nakrájeným koprem.