Rajčatový krém se šlehačkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 0.75 l
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Oregano sušené 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Slanina vepřová 60 g
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v tlakovém hrnci. Cibuli oloupeme, nakrájíme a utřeme s česnekem.Spolu se slaninou orestujeme, přidáme mouku a osmahneme do růžova.
  2. Poté přimícháme rajčata. Zalijeme vývarem, přidáme protlak a oregáno, promícháme, v tlakovém hrnci vaříme asi 6min a pak prolisujeme přes síto.
  3. Polévku podáváme s kopečkem ušlehané smetany, posypanou nakrájeným koprem.