Srnčí kotlety na víně
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
100 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Cukr moučkový |
4 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Jíška hotová tmavá |
15 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Srnčí kotlety |
900 g |
Sůl |
10 g |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme kotlety a zprudka osmažíme z obou stran. Kotlety vyjmeme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, vrátíme zpět kotlety, jemně osladíme, zakápneme citronovou šťávou a chvíli podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Potom šťávu zahustíme jíškou, přilijeme červené víno, provaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
- Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.