Srnčí kotlety na víně

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 100 g
Citronová šťáva 20 ml
Cukr moučkový 4 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Jíška hotová tmavá 15 g
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Srnčí kotlety 900 g
Sůl 10 g
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme kotlety a zprudka osmažíme z obou stran. Kotlety vyjmeme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, vrátíme zpět kotlety, jemně osladíme, zakápneme citronovou šťávou a chvíli podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Potom šťávu zahustíme jíškou, přilijeme červené víno, provaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
  4. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.