Velikonoční dezert z tvarohu s kokosovým likérem
Ingredience
Ananasová šťáva |
125 ml |
Citronová šťáva |
5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Kokos strouhaný |
3 polévková lžíce |
Kompot hruškový |
120 g |
Kompot mandarinkový |
120 g |
Kompot meruňkový |
120 g |
Kompot višňový |
120 g |
Malibu |
3 polévková lžíce |
Pudinkový prášek - vanilkový |
0.5 balení |
Smetana 33% (šlehačka) |
120 ml |
Tvaroh měkký |
500 g |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šťávu z kompotové směsi slijeme do hrnku, ovoce necháme okapat. Ke kompotové šťávě přidáme ananasovou šťávu a svaříme. Vanilkový pudink rozmícháme ve vodě a vmícháme do šťávy. Stále mícháme, až se začne směs vařit. Poté sejmeme ze sporáku a do šťávy vmícháme kokosový likér.
- V míse utřeme tvaroh s cukrem a citronovou šťávou do hladké hmoty. Poté do hmoty dobře vmícháme pudinkovou směs a dopevna ušlehanou smetanu.
- Strouhaný kokos zlehka opečeme na pánvi, až kokos zrůžoví.
- Tvarohový krém rozdělíme do pohárů, poklademe ovocem a posypeme opraženým kokosem.