Velikonoční dezert z tvarohu s kokosovým likérem

Ingredience


Ananasová šťáva 125 ml
Citronová šťáva 5 polévková lžíce
Cukr krupice 5 polévková lžíce
Kokos strouhaný 3 polévková lžíce
Kompot hruškový 120 g
Kompot mandarinkový 120 g
Kompot meruňkový 120 g
Kompot višňový 120 g
Malibu 3 polévková lžíce
Pudinkový prášek - vanilkový 0.5 balení
Smetana 33% (šlehačka) 120 ml
Tvaroh měkký 500 g
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šťávu z kompotové směsi slijeme do hrnku, ovoce necháme okapat. Ke kompotové šťávě přidáme ananasovou šťávu a svaříme. Vanilkový pudink rozmícháme ve vodě a vmícháme do šťávy. Stále mícháme, až se začne směs vařit. Poté sejmeme ze sporáku a do šťávy vmícháme kokosový likér.
  2. V míse utřeme tvaroh s cukrem a citronovou šťávou do hladké hmoty. Poté do hmoty dobře vmícháme pudinkovou směs a dopevna ušlehanou smetanu.
  3. Strouhaný kokos zlehka opečeme na pánvi, až kokos zrůžoví.
  4. Tvarohový krém rozdělíme do pohárů, poklademe ovocem a posypeme opraženým kokosem.