Polévka z červené řepy s fazolemi
Ingredience
Bobkový list |
5 g |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Červená řepa |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Fazole červené sterilované |
200 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
10 g |
Protlak rajčatový |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Červenou řepu omyjeme a v hrnci s osolenou vodou vaříme doměkka asi 30 minut. Podle velikosti řepy. Scedíme, necháme vychladnout, očistíme a nakrájíme na kostky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky. Mrkev, celer, petržel oloupeme, nakrájíme na kolečka.
- V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova, přisypeme nakrájenou petržel, celer, mrkev, zamícháme, posypeme mletou paprikou, vlijeme protlak, scezené fazolky, vhodíme bobkový list a nakonec přidáme červenou řepu. Zalijeme vodou a pod poklici necháme vařit 30 minut.
- Před dokončením vaření polévku podle chuti osolíme, opepříme a vhodíme ještě nasekanou petrželovou nať.