Polévka z červené řepy s fazolemi

Ingredience


Bobkový list 5 g
Celer řapíkatý 1 ks
Červená řepa 500 g
Cibule 1 ks
Fazole červené sterilované 200 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 10 g
Protlak rajčatový 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu omyjeme a v hrnci s osolenou vodou vaříme doměkka asi 30 minut. Podle velikosti řepy. Scedíme, necháme vychladnout, očistíme a nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky. Mrkev, celer, petržel oloupeme, nakrájíme na kolečka.
  3. V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova, přisypeme nakrájenou petržel, celer, mrkev, zamícháme, posypeme mletou paprikou, vlijeme protlak, scezené fazolky, vhodíme bobkový list a nakonec přidáme červenou řepu. Zalijeme vodou a pod poklici necháme vařit 30 minut.
  4. Před dokončením vaření polévku podle chuti osolíme, opepříme a vhodíme ještě nasekanou petrželovou nať.