Smažený cejn se zeleninovou oblohou
Ingredience
Cejn velký |
1 ks |
Hovězí libové |
150 g |
Hovězí maso zadní |
20 g |
Pepř bílý |
0.1 g |
Sůl |
0.8 g |
Sýr sójový - Tofu |
10 g |
Voda pitná |
1.2 l |
Hovězí maso zadní |
60 g |
Olej sezamový |
1 ml |
Omáčka sojová světlá |
1.3 ml |
Česnek |
2.8 g |
Omáčka sojová světlá |
1.3 ml |
Pepř černý mletý |
0.1 g |
Pórek |
2.3 g |
Česnek |
2 g |
Chilli paprička |
20 g |
Ginkgo |
8 g |
Hovězí vývar základní |
800 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
21 g |
Nudle domácí |
40 g |
Olej rostlinný |
26 ml |
Olej sezamový |
2 ml |
Omáčka sójová |
3.2 ml |
Omáčka sojová světlá |
1.3 ml |
Ořechy vlašské |
10 g |
Oříšky piniové |
3.5 g |
Pepř černý mletý |
0.1 g |
Pórek |
2.3 g |
Potočnice |
15 g |
Shiitake houby |
10 g |
Sůl |
4 g |
Ucho Jidášovo |
1 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zlateň věncová |
20 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 52 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybám odkrojíme hlavu, očistíme je a rybí maso nakrájíme na plátky 4 x 5cm. Tyto plátky prosolíme a popepříme bílým pepřem a necháme uležet tak, že je proložíme bavlněnou utěrkou.
- Hovězí maso určené pro vývar propláchneme pod tekoucí vodou, promneme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Mleté hovězí maso na knedlíčky očistíme utěrkou. Ze sýra Tofu vymačkáme mnutím v utěrce vodu, rozmačkáme jej a vmícháme do mletého masa. Směs masa a sýra dochutíme kořenící omáčkou 3 a ze směsi vytvoříme malé knedlíčky. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je vysušíme promnutím v utěrce. Potom z hub odkrojíme nožičky a nakrájíme je na široké plátky. Choroš hlízovitý osušíme v utěrce, nakrájíme na jemné proužky a ty promícháme s vaječnými bílky. Plátky hub Jidášovo ucho od sebe oddělíme. Zlateň věncovou a papričku očistíme a opláchneme a papričku nakrájíme na široké a dlouhé proužky. Z piniových oříšků odstraníme vršky a osušíme je promnutím v utěrce. Vlašské ořechy namočíme do teplé vody a oloupeme je. Ginko oloupeme a osmažíme za stálého míchání. Vejce rozklepneme na pánev tak, aby zůstal žloutek celý, necháme vcelku ztuhnout a nakrájíme na nudličky na ozdobu. Kousky choroše hlízovitého obalíme v těstíčku z mouky, vody a rozšlehaného vejce a osmažíme je.
- Do hrnce s vodou dáme kousky hovězího masa a přivedeme k varu. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a vaříme dalších 30 minut.Když je maso mekké, vývar odstavíme z ohně a přecedíme přes utěrku. Knedlíčky z masa a sýra obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi. Plátky z cejna obalíme v těstíčku z mouky a rozšlehaných vajec. Vařené a nakrájené hovězí maso, okořeněné kousky hovězího masa a nudle vložíme do hrnce a vaříme na mírném ohni. Na povařené maso a nudle dáme kosti a hlavu z cejna. Okolo rybí hlavy upravíme osmažené plátky rybího masa, obložíme ztuhlým vejcem nakrájeným na nudličky a doplníme zeleninovou oblohou. Nakonec přidáme připravené ořechy a zlateň věncovou. Tento pokrm se konzumuje při vaření u stolu.