Smažený cejn se zeleninovou oblohou

Ingredience


Cejn velký 1 ks
Hovězí libové 150 g
Hovězí maso zadní 20 g
Pepř bílý 0.1 g
Sůl 0.8 g
Sýr sójový - Tofu 10 g
Voda pitná 1.2 l
Hovězí maso zadní 60 g
Olej sezamový 1 ml
Omáčka sojová světlá 1.3 ml
Česnek 2.8 g
Omáčka sojová světlá 1.3 ml
Pepř černý mletý 0.1 g
Pórek 2.3 g
Česnek 2 g
Chilli paprička 20 g
Ginkgo 8 g
Hovězí vývar základní 800 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 21 g
Nudle domácí 40 g
Olej rostlinný 26 ml
Olej sezamový 2 ml
Omáčka sójová 3.2 ml
Omáčka sojová světlá 1.3 ml
Ořechy vlašské 10 g
Oříšky piniové 3.5 g
Pepř černý mletý 0.1 g
Pórek 2.3 g
Potočnice 15 g
Shiitake houby 10 g
Sůl 4 g
Ucho Jidášovo 1 g
Vejce slepičí 3 ks
Zlateň věncová 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybám odkrojíme hlavu, očistíme je a rybí maso nakrájíme na plátky 4 x 5cm. Tyto plátky prosolíme a popepříme bílým pepřem a necháme uležet tak, že je proložíme bavlněnou utěrkou.
  2. Hovězí maso určené pro vývar propláchneme pod tekoucí vodou, promneme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Mleté hovězí maso na knedlíčky očistíme utěrkou. Ze sýra Tofu vymačkáme mnutím v utěrce vodu, rozmačkáme jej a vmícháme do mletého masa. Směs masa a sýra dochutíme kořenící omáčkou 3 a ze směsi vytvoříme malé knedlíčky. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je vysušíme promnutím v utěrce. Potom z hub odkrojíme nožičky a nakrájíme je na široké plátky. Choroš hlízovitý osušíme v utěrce, nakrájíme na jemné proužky a ty promícháme s vaječnými bílky. Plátky hub Jidášovo ucho od sebe oddělíme. Zlateň věncovou a papričku očistíme a opláchneme a papričku nakrájíme na široké a dlouhé proužky. Z piniových oříšků odstraníme vršky a osušíme je promnutím v utěrce. Vlašské ořechy namočíme do teplé vody a oloupeme je. Ginko oloupeme a osmažíme za stálého míchání. Vejce rozklepneme na pánev tak, aby zůstal žloutek celý, necháme vcelku ztuhnout a nakrájíme na nudličky na ozdobu. Kousky choroše hlízovitého obalíme v těstíčku z mouky, vody a rozšlehaného vejce a osmažíme je.
  3. Do hrnce s vodou dáme kousky hovězího masa a přivedeme k varu. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a vaříme dalších 30 minut.Když je maso mekké, vývar odstavíme z ohně a přecedíme přes utěrku. Knedlíčky z masa a sýra obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi. Plátky z cejna obalíme v těstíčku z mouky a rozšlehaných vajec. Vařené a nakrájené hovězí maso, okořeněné kousky hovězího masa a nudle vložíme do hrnce a vaříme na mírném ohni. Na povařené maso a nudle dáme kosti a hlavu z cejna. Okolo rybí hlavy upravíme osmažené plátky rybího masa, obložíme ztuhlým vejcem nakrájeným na nudličky a doplníme zeleninovou oblohou. Nakonec přidáme připravené ořechy a zlateň věncovou. Tento pokrm se konzumuje při vaření u stolu.