Velikonoční koláč s tvarohovou náplní

Velikonoční koláč s tvarohovou náplní - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 180 g
Mouka polohrubá 400 g
Vejce slepičí 3 ks
Cukr moučkový 50 g
Cukr vanilka 1 ks
Marmeláda malinová 100 g
Tvaroh měkký 500 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Ztužovač šlehačky 1 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky s kypřícím práškem, prosátého moučkového cukru, vajec a změklého másla. Zabalíme je do fólie a necháme alespoň půl hodiny odležet.
  2. V mezičase připravíme náplň do koláče. V míse ušleháme měkký tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a malinovou marmeládou.
  3. Na válu ze dvou třetin těsta vyválíme placku o průměru větším než je průměr koláčové formy. Těsto opatrně přeneseme do formy a odřízneme přesahující kousky. Těsto poklademe tvarohovou náplní, uhladíme a křížem položíme tenké válečky, které jsme vyváleli ze zbylého těsta. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 20 minut.
  4. Lehce zchladlý koláč přeložíme na rovný talíř. Koláč podáváme ozdobený šlehačkou, kterou jsme vyšlehali se ztužovačem dopevna.