Pomerančové dortíky s krémem z lučiny
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mandle mleté |
250 g |
Mouka polohrubá |
80 g |
Pomeranče |
4 ks |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
60 ml |
Cukr moučkový |
50 g |
Jogurt bílý |
100 g |
Lučina smetanový sýr |
220 g |
Jablko granátové |
1 ks |
Pomeranče |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané pomeranče nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a zhruba půl hodiny vaříme. Měkké pomeranče rozmixujeme a poté přes síto propasírujeme.
- Vychladlou pomerančovou pastu v míse smícháme s vejci, mletými mandlemi a prosátou moukou s kypřícím práškem. Těsto promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout.
- V mezičase připravíme krém. Lučinu rozšleháme s jogurtem a cukrem.
- Na ozdobu omyjeme pomeranč a i s kůrou nakrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Granátové jablko rozpůlíme, slupku mačkáme a padající semínka zachytíme do misky.
- Z vychladlého těsta tvořítkem vykrajujeme kolečka, na každé navršíme část krému, ozdobíme čtvrtkou plátku pomeranče a semínky granátového jablka.