Pomerančové dortíky s krémem z lučiny

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mandle mleté 250 g
Mouka polohrubá 80 g
Pomeranče 4 ks
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 60 ml
Cukr moučkový 50 g
Jogurt bílý 100 g
Lučina smetanový sýr 220 g
Jablko granátové 1 ks
Pomeranče 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané pomeranče nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou a zhruba půl hodiny vaříme. Měkké pomeranče rozmixujeme a poté přes síto propasírujeme.
  2. Vychladlou pomerančovou pastu v míse smícháme s vejci, mletými mandlemi a prosátou moukou s kypřícím práškem. Těsto promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout.
  3. V mezičase připravíme krém. Lučinu rozšleháme s jogurtem a cukrem.
  4. Na ozdobu omyjeme pomeranč a i s kůrou nakrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Granátové jablko rozpůlíme, slupku mačkáme a padající semínka zachytíme do misky.
  5. Z vychladlého těsta tvořítkem vykrajujeme kolečka, na každé navršíme část krému, ozdobíme čtvrtkou plátku pomeranče a semínky granátového jablka.